E-bog: Praktikplads-AUB – 3 råd til at komme godt i gang

Denne e-bog er udviklet i 2018 i samarbejde mellem CompanYoung og Elevplads.dk med henblik på at give arbejdsgivere gode råd vedrørende Praktikplads-AUB. E-bogen kan også bruges af virksomheder – store såvel små – til at forstå, hvad de generelt bør være opmærksomme på, når de rekrutterer nye elever, trainees og lærlinge

 

Christian Mehlsen

18. januar 2019 · 2 min læsning
CompanYoung

Fra 1. januar 2018 har arbejdsmarkedet fået en ny praktikordning, Praktikplads-AUB, for at sikre flere praktikpladser til elever og lærlinge.

Praktikordningen er obligatorisk for alle arbejdsgivere, der i det forudgående år har haft en eller flere fuldtidsmedarbejdere med en erhvervsuddannelse som højest fuldførte uddannelse.

Hvis I som virksomhed opfylder målet for, hvor mange elever, som I skal uddanne og samtidigt uddanner flere elever, end I i gennemsnit har gjort i de seneste tre år, vil I kunne få en praktikbonus på op til 25.000 kr. pr. ekstra elev. Hvis I modsat ikke uddanner et tilstrækkeligt antal elever og lærlinge, vil I skulle betale en afgift på 27.000 kr.

Husk: Det er afgørende at have forståelse for, at ikke alle elever tæller det samme antal elevpoint samt at det varierer, hvor mange elever hver enkelt branche og sektor i gennemsnit skal have på et kalenderår.

Download e-bogen

E-bogen giver dig 3 gode råd til at komme godt i gang med at ansætte nye elever og lærlinge og dermed leve op til den nye praktikordning. Ønsker du at downloade e-bogen, så udfyld vores konktaktformular og få sendt e-bogen direkte til din mail.

Tilmeld dig CompanYoungs Nyhedsbrev

Gør som +2000 andre i HR og uddannelsesverdenen. Få tilsendt CompanYoungs nyhedsbrev hver måned med fokus på unges valg af uddannelse, job og karriere.

Tilmeld dig her