Facebook newsfeed forandrer sig

I februar 2018 vil opslag fra virksomheder, brands og medier blive nedprioriteret på Facebooks newsfeed. Derimod opprioriteres aktiviteter fra venner, familier og grupper. Et afgørende spørgsmål er her, hvad dette betyder for virksomheders brug af Facebook?

Christian Mehlsen

2. februar 2018 · 3 min læsning
CompanYoung

I et Facebook-opslag den 12. januar 2018 slog Mark Zuckerberg det fast, at Facebook i fremtiden vil gennemgå en større udviklingsproces for at skabe bedre rammer for meningsfulde interaktioner mellem venner, familier og grupper.

Ifølge Zuckerberg har denne personlige dialog og interaktion svære vilkår i dag på Facebook, da mediet er blevet oversvømmet med nyheder, memes, videoer og artikler fra eksterne kilder, der mere informerer og underholder det enkelte individ end bidrager til sociae relationer.

Ifølge Zuckerberg er newsfeedet det første sted, hvor Facebook ønsker at forandre sig selv. Her vil algoritmerne prioritere opslag på en ny måde. Det er på nuværende tidspunkt svært at forudse, hvad dette præcist vil betyde. Det er dog muligt at se tre indikationer i Zuckerbergs opslag.

1. Facebooks newsfeed skal skabe interaktion mellem brugerne

Et af de typer opslag, der vil få mindre opmærksomhed i den nye newsfeed, er Facebook-opslag, der kun engagerer brugere overfladisk, fx hvor brugere giver opslag et like, tagger en ven og hurtigt scroller videre. De opslag, der i fremtiden vil få mere taletid af algoritmerne, er de opslag, der er kvalitativt gode og gennemarbejdede og kan få brugere til at engagere sig i indholdet og debattere. Logikken bag dette er, at det er mere interessant og interaktivt for venner og familier at følge med i opslag, hvor personen viser tænksomhed og engagement – frem for at familier og venner får adgang til de opslag, som personen bruger som tidsfordriv og et hurtig junk.

For at kunne komme højt på newsfeedet, ser vi det i CompanYoung som afgørende, at virksomheder i deres opslag lægger mere op til debat. Opgaven her er at kunne stille de rette spørgsmål og finde emner, der er aktuelle og som mange brugere vil have en holdning til. Opslag må samtidigt ikke bare postes for at skabe debat, men altid være i rød tråd med virksomheden selv.

 

2. Facebook-grupper bliver en vigtigere newsfeed kanal

I Mark Zuckerbergs Facebook-opslag bliver grupper nævnt som en ting, der i fremtiden vil få en større plads i newsfeedet. Kort fortalt er grupper online fællesskaber til brugere med samme interesser. De kan handle om alt fra tatoveringer til science fiction. I modsætning til Facebooksider, hvor det er virksomheden, der styrer indholdet, er indholdet på grupperne mere brugerstyret. Det vil sige, at brugerne vil dele opdateringer, billeder, historier, links og dokumenter til hinanden. Det er muligt for virksomheder at oprette sin egen gruppe. Dette kan måske være fordelagtigt at gøre i fremtiden.

For at man som virksomhed kan bruge grupper som en strategisk kanal, anbefaler vi, at man skaber et spændende brand univers. Et eksempel på dette er, at er en idrætshøjskole, der udformer et interessefælllesskab i grupper inden for de respektive sportsgrene de arbejder med. Et par relevante spørgsmål er her: Hvilket univers passer præcist til din organisation? Og hvordan sikrer du, at gruppen kan få nok engagerede brugere? I CompanYoung er vi klar til at hjælpe dig med det.

 

3. Virksomheder må blive prioriteret af brugerne på den nye newsfeed

I det nye newsfeed er det stadig muligt for brugere at få indhold fra deres foretrukne medier og yndlings brands. Dette vil nu kræve, at brugere går ind under deres indstillinger i newsfeedet og aktivt vælger at følge Facebooksiden. Det er derfor ikke nok at få et like som virksomhed – man må også blive prioriteret. Et scenario, der muligvis kommer til at gøre sig gældende her er, at virksomheder i højere grad må opfordre brugere til at prioriterer deres Facebookside – lidt ligesom på YouTube, hvor youtubere afhænger af at få brugere til at subscribe dem. Den idéelle strategi til at få brugere til at prioritere ens Facebookside, er dog, at man gør sig så uundværligt som muligt på newsfeedet. Dette kræver en mere ambitiøs strategi end tidligere.

For at få din Facebookside prioriteret, anbefaler vi, at virksomheder bruger flere ressourcer til at skabe relevant indhold for brugerne. Tilsvarende anbefaler vi, at virksomheder gør sig overvejelser omkring, hvad der præcist gør deres Facebookside uundværlig for brugerne. Hvis siden ikke adskiller sig fra de 100 andre virksomheder, kan man overveje at få hjælp til at gøre siden mere unik.

 

Anbefaling: Se nyhedsprogrammet The Listening Post (ca. 25 min.)

Tilmeld dig CompanYoungs Nyhedsbrev

Gør som +2000 andre i HR og uddannelsesverdenen. Få tilsendt CompanYoungs nyhedsbrev hver måned med fokus på unges valg af uddannelse, job og karriere.

Tilmeld dig her