Fra marketingpraktikant til Head of Technology: Camillas rejse i CompanYoung

Mange af vores medarbejdere har arbejdet i forskellige afkroge af virksomheden. Og en stor del har vi haft glæden af, siden de første gang trådte ind af dørene som studerende. En af disse er Camilla, der i 2014 startede som praktikant og nu leder vores Technology-afdeling. En udvikling der er kommet helt naturligt for både hende og CompanYoung.

 
Camilla startede som praktikant i CompanYoung i 2014, da hun læste til markedsføringsøkonom. Her arbejdede hun med markedsføring, men allerede dengang var hun særligt interesseret i IT og platformdelen. Efter endt praktik fik hun et studiejob i CompanYoung, hvor hun fik mulighed for at prøve flere ting af, herunder de mere tekniske arbejdsopgaver.

I 2015 blev Camilla ansat i sin første fuldtidsstilling i CompanYoung. Her arbejdede hun som Customer Care Specialist og fik i den forbindelse løbende mulighed for at dykke mere og mere ned i arbejdet med CompanYoungs softwareløsninger.

I dag sidder Camilla som Head of Technology. Det betyder, at hun har det overordnede ansvar for afdelingen og er leder for dens medarbejdere bestående af udviklere, designer og produktspecialister. Rollen giver hende dog også fortsat mulighed for at have fingrene i mulden i det tekniske arbejde, eksempelvis i form af kvalitetssikring og udarbejdelse af kravspecifikationer på vores softwareløsninger.

 

En rejse rundt i mange afkroge af CompanYoung

I CompanYoung lægger vi vægt på at skabe et miljø, hvor der er gode muligheder for udviklingen i organisationen. Dette gælder mulighederne for at kunne udvikle sig på tværs af afdelinger og ansvarsområder såvel som muligheden for at udvikle sig som leder.

Det har Camilla også oplevet, og det er noget af det, hun pointerer som særligt ved at være en del af CompanYoung, også som praktikant:

“Da jeg var i praktik i CompanYoung i 2014 oplevede jeg det som virkelig fedt, at jeg kunne få lov til at prøve mig frem og prøve en masse forskelligt af. Og når jeg kigger på afdelingerne i dag, kan jeg se, at jeg har været i mange afkroge af virksomheden. Uanset om man er praktikant, ny eller har været her længe, kan man prøve en masse ting af.”

Selvom det er over otte år siden, Camilla startede som praktikant i CompanYoung, og CompanYoung har udviklet sig meget sidenhen, kan Camilla se, at der stadig er gode muligheder for at prøve forskellige ansvarsområder af:

“Noget af det, jeg er imponeret over i CompanYoung, er, at vi stadig formår det. Selvom man er ansat i én stilling, kan ens kompetencer godt shine igennem, og så kan man blive rekrutteret til noget andet. Og det er der mange eksempler på blandt mine kolleger.”

 

En naturlig udvikling mod lederskabet

Camilla blev Head of Technology i 2020, efter nogle aktiviteter i organisationen blev samlet og dannede den nye afdeling.

På det tidspunkt var det at blive leder ikke noget, der havde været et egentligt mål for hende. Men hun havde gennem sin tid i CompanYoung løbende taget mere ansvar, og det var en meget naturlig udvikling for hende at blive leder for afdelingen:

“Det at tage ansvar for andre har altid været en del af mig. Jeg kan godt lide at hjælpe andre, lytte til andre og lede andre. Det har ikke været noget, jeg har opsøgt, men det har ligget naturligt til mig. Derfor blev det også naturligt, at jeg tog lederrollen på mig.”

Camilla mener dog også, at hendes egne ledere har haft en vigtig betydning for hendes udvikling, og at de har været med til at skabe rammerne for hendes rejse mod lederskabet.

“De har set nogle lederkvaliteter i mig og hjulpet med at tage mig i den retning. Det har betydet meget, at jeg har haft nogle gode ledere, der hele tiden har tænkt næste skridt og hjulpet mig godt videre. Og det er jeg langtfra det eneste eksempel på i CompanYoung.”

Hos os kommer mange af vores ledere fra andre stillinger i virksomheden, og flere af dem startede som praktikanter eller i studiejob. Vi sætter en stor ære i at være med til at udvikle vores medarbejdere, så vi sammen kan tage en spændende udviklingsrejse, og vi kan fastholde de mange dygtige talenter, vi har med at gøre – uden deres potentiale forsømmes, eller de kommer til at kede sig.

 

“Jeg synes, jeg har fået nyt arbejde tre gange”

Camilla har aldrig været bange for at have en åben dialog med sine egne ledere. Hun mener, at det er vigtigt, at hvis man går med en drøm om at prøve noget andet, så skal man sige det højt. I den forbindelse understreger hun, at der er stor åbenhed om, hvor denne drøm kan indfries. Selvom det måske ikke er ved CompanYoung, har Camilla en følelse af, at man nok skal få hjælp til at få sin drøm opfyldt.

“Man skal ikke være bange for at sige det højt her, for der bliver lyttet til en. Jeg føler, at jeg ærligt har kunne komme til mine ledere og fortælle om mine drømme, og jeg er blevet taget seriøst.”

Camilla har lagt mærke til den tendens, at mange unge efter nogle år begynder at kede sig der, hvor de er, og derfor får en følelse af at skulle skifte virksomhed. Men det punkt er Camilla aldrig nået til, fordi hun har haft gode muligheder for at prøve nye ansvarsområder af og udvikle sig sammen med CompanYoung:

“Jeg synes, jeg har fået nyt arbejde tre gange på de otte år, jeg har været her. Fordi jeg har prøvet så meget. Og jeg har altid syntes, det har været et godt sted. Selvom det er noget andet nu, end da jeg startede, er der en kerne, der er blevet bevaret. Det gør, at det stadig er fedt.”

 

Dét at være ung kvinde og Head of Technology

Camilla er opmærksom på, at det at være ung kvinde og leder af en Technology-afdeling ikke er lige så naturligt for mange, som det er for hende og alle andre i CompanYoung.

“Det er noget af det, jeg også er stolt af. Ikke at jeg også kan klare det, fordi jeg er kvinde. Men at det er så naturligt for mig og for CompanYoung.”

Det er ikke noget, Camilla eller kollegerne i CompanYoung normalt tænker over. Dét, at hun er ung og kvinde i hendes stilling, er blot en del af hende. Men hverken hun eller vi i CompanYoung underkender, at det ikke er en selvfølge i alle organisationer og alle steder.

“Det er ikke noget, nogen har behov for at kommentere på. Men man ser det jo ikke så meget. Derfor håber og synes jeg kun, det er fedt, hvis andre unge kvinder har noget at spejle sig i, når de ser mig i min stilling.”

Skal vi mødes over en kop kaffe?

Har vi vakt din interesse?

Så udfyld formularen og vi kontakter dig.