Praktikant i CompanYoung: Gode udviklingsmuligheder, støttende kolleger og masser af læring

Hvordan er det at være praktikant i CompanYoung? Hvorfor er det fedt? Og hvorfor er flere af vores praktikanter en del af CompanYoung i lang tid og over flere omgange? Dét skal du høre fra praktikanterne selv. Derfor har vi fået nogle af dem til at dele ud af deres erfaringer.

 

Vores praktikprogram er en vigtig del af os og den måde, vi rekrutterer og udvikler os på i CompanYoung. Hele 40% af vores nuværende ansatte er tidligere praktikanter, og vi er meget stolte over, at vi formår at fastholde så mange af de unge, der har prøvet os af som arbejdsplads under en praktikperiode.

Vi sætter en stor ære i at være med til at udvikle de mange unge talenter, der kommer ind ad døren, og vi glæder os hvert semester til at møde nye talenter. Derfor har vi også et særligt fokus på at sikre tryghed og gode processer for deres praktikperioder, så de trygt kan koncentrere sig om deres læring og udvikling. Det får både vi og de mest ud af.

I august 2022 bød vi velkommen til 14 praktikanter. Flere af disse er dog allerede velkendte ansigter i CompanYoung, da flere af vores tidligere praktikanter og nuværende studiemedarbejdere har valgt at tage – for nogle endnu en – praktik i CompanYoung. Vi har fået nogle af dem til at fortælle om, hvorfor de valgt at bruge så stor en del af deres studietid hos os.

 

Christina Tanner Sørensen

 • Første praktik i CompanYoung i januar 2021 som Assistant Media Specialist med fokus på sociale medier
 • Studiemedarbejder inden for samme område efter endt praktikperiode
 • I praktik i en ny afdeling, eVejledning, fra august 2022
 • Nuværende studie: Digital Konceptudvikling

Casper Næsager

 • Første praktik i CompanYoung i januar 2021 som Assistant Media Specialist med fokus på Google
 • Studiemedarbejder inden for samme område efter endt praktikperiode
 • I praktik som Assistant Media Specialist med fokus på sociale medier fra august 2022
 • Nuværende studie: Digital Konceptudvikling

Mike Neve Villadsen

 • Startede som studiemedarbejder i 2015 under sin gymnasiale uddannelse
 • Begyndte i 2019 i en studierelevant stilling som Sales Coordinator
 • I praktik samt studiejob som Digital Marketing Assistent fra august 2022
 • Nuværende studie: Master of Science in Marketing

 

Gode udviklingsmuligheder får vores praktikanter til at komme igen

I CompanYoung er der masser af udviklingsmuligheder, og mange medarbejdere har haft forskellige stillinger og prøvet forskellige ansvarsområder af i virksomheden. Netop dette er en af grundene til, at vores praktikanter har lyst til at blive hos os – og endda tage endnu en praktik.

Jeg har valgt at tage endnu en praktik i CompanYoung, fordi det er en fed mulighed for at afprøve forskellige roller og få en bredere indsigt i virksomheden og de mange arbejdsprocesser. Det er spændende og meget lærerigt at være praktikant i CompanYoung, og der er mulighed for at få ansvar og afveksling i opgaverne.
– Christina

Jeg valgte at søge endnu en praktik i CompanYoung på grund af mine kolleger og muligheden for udvikling. Jeg kunne godt se at jeg langt fra var færdig med at lære af mine kollegaer, så der var bare rigtig meget potentiale tilbage at opnå herinde. Og teamet virker til at være interesseret i din læring. Det giver en følelse af, at man er værdsat.
– Casper

Også Mike lægger vægt på, at noget af det, der betyder mest for hans lyst til fortsat at være en del af CompanYoung, er mulighederne for hele tiden at prøve nye ting af og lære mere om egne interesser:

Det er muligt at prøve sine kræfter af i forskellige afdelinger i CompanYoung. Jeg var i tvivl om, hvad jeg ville specialisere mig indenfor på mit studie. Men efter at have snuset til salg og marketing fik jeg vakt en interesse for dette felt.
– Mike

 

Støttende kolleger og ansvar fra dag ét

I CompanYoung har vi gode muligheder for konstant udvikling, og der er mulighed for at få ansvar allerede fra dag ét. Men vi lægger også stor vægt på, at vores praktikanter bliver godt hjulpet på vej i deres læring. Det indebærer kolleger, der støtter og hjælper dem.

Man føler, at der bliver taget hånd om en – og man indgår i virksomheden på lige fod med alle andre. Der er ikke forskelsbehandling på praktikanter og de øvrige medarbejdere, så man får virkelig lov til at være en del af virksomheden. Man kan virkelig mærke, at medarbejderne er vigtige for CompanYoung, og at de gør meget for, at det skal være et godt sted at arbejde.
– Christina

Casper sætter pris på sine støttende kolleger, men han er samtidig også glad for, at han har mulighed for at komme med sine egne input og dermed hjælpe sine kolleger:

Holdet er bare glade og samarbejdsvillige. Alle hjælper hinanden, og vi tager sammen ansvar for at løse alle opgaver herinde på den bedst mulige måde. Og så findes der ingen dumme spørgsmål, og alt, hvad man siger, bliver faktisk taget seriøst og overvejet. Også som praktikant.
– Casper

Det er ikke kun i vores arbejdsopgaver, vi støtter hinanden i CompanYoung. Medarbejderne er det vigtigste aktiv i virksomheden. Vi bruger derfor en del kræfter på at sikre et godt social fællesskab i CompanYoung – også efter kl. 16.

Kulturen og mine kolleger er noget af det fedeste ved at være i CompanYoung. Det sociale er helt unikt, og det findes ikke kun på kontoret fra 8-16. Det tages med after-hours, for eksempel i vores mange klubber, og det er en sand fornøjelse.
– Mike

 

Praktiske perspektiver til teorien

Vores praktikanter kommer med en masse ny viden og spændende teori fra deres uddannelser. Og under deres praktikperioder får de mulighed for at få praktisk erfaring, de kan koble på det teoretiske. Det har stor betydning for deres fornemmelse af at stå stærkere på arbejdsmarkedet, når de engang står med eksamensbeviset i hånden.

Det har været virkelig spændende at kunne teste teori af i virkeligheden. At jeg så også har kunne arbejde med forskellige områder gør bare, at jeg virkelig kan trække på min erhvervserfaring i fremtiden. Jeg har bedre mulighed for at identificere hvilke arbejdsområder, jeg finder særligt spændende. Og kan allerede nu spore mig ind på, hvad jeg drømmer om at arbejde med efter endt studie.
– Christina

Jeg har virkelig brugt mit arbejde i CompanYoung til at perspektivere teori til praksis. Det gør forskning og teori markant mere håndterbar, når det kan sættes i perspektiv til praktiske situationer, man har oplevet i en arbejdsmæssig kontekst.
– Mike

Generelt stod jeg rigtig stærkt i mit studie efter min første praktik. Det gav mig mulighed for at lære det seneste nye og faktisk bidrage med opdateret indhold til undervisningen. Jeg kan drage nytte af tidligere erfaringer i projekter og til eksamen, hvor det har givet mig en meget mere professionel dialog med mine undervisere.
– Casper

 

Praktikanternes råd til dig, som overvejer en praktik i CompanYoung

Vi er meget stolte over, at vi formår at fastholde mange af vores praktikanter, og at vi får glæde af dem over flere omgange.

Vi er glade for, at de har lyst til at anbefale os til andre studerende. Og selvom vi er ydmyge, er janteloven heldigvis ikke en del af kulturen i CompanYoung. Derfor er vi kun stolte over at dele, hvad de vil sige til dig, der overvejer at søge:

Do it! Her bliver du taget godt imod fra dag et. Der er god onboarding, som sikrer et godt udgangspunkt. Og spændende arbejdsopgaver, hvad end man har interesse for design, projektledelse eller noget helt andet.
– Christina

SÆT I GANG! – som Jakob Kjeldbjerg ville råbe det i Robinson. Hvis du vil have en masse spændende opgaver og ansvar fra dag ét, så er det helt sikkert et sted fra dig.
– Mike

Gør det! Det er en fantastisk virksomhed propfyldt med de bedste kolleger, man kunne ønske sig. Det er virkelig en virksomhed, hvor kun din egen fantasi sætter grænserne.
– Casper

Skal vi mødes over en kop kaffe?

Har vi vakt din interesse?

Så udfyld formularen og vi kontakter dig.