Preboarding-projekt skaber reelle resultater for Roskilde Tekniske Skole

CompanYoung og Edura har siden april måned 2021 samarbejdet med Roskilde Tekniske Skole om at skabe den gode opstart af unge på skolen

Ligesom en lang række andre erhvervsskoler i Danmark har Roskilde Tekniske Skole i længere tid været optaget af at reducere frafaldet på deres uddannelser. Der har især været en tendens til, at et betydeligt antal af de elever, der tilmelder sig GF2, aldrig møder op på deres første skoledag. Vi har derfor i samarbejde med Roskilde Tekniske Skole anvendt løsningen StudentCenter for at sikre, at de kommende elever var motiverede, fik adgang til den vejledning og de informationer de nu måtte have brug for, og mødte op første skoledag.

 

Fastholdelse frem for frafald

Det fælles preboarding-projekt med Roskilde Tekniske skole påbegyndte i begyndelsen af april 2021. Vores fælles ambitioner for projektet var at sikre, at eleverne blev:

 • Fastholdt og bekræftet i deres uddannelsesvalg fra tilmelding til start
 • Mødt med en professionel oplevelse inden start, så de overordnet fik en bedre oplevelse af skolen og uddannelsen
 • Screenet gennem StudentPulse så dem der kunne have glæde af at tale med en vejleder blev opfordret digitalt til at sige ja til en samtale
 • Udspurgt gennem StudentPulse om hvad de gerne vil vide inden skolestart, og hvordan de synes den gode start ser ud, så skolen for fremtiden kan imødekomme de unges behov

 

Platform til preboarding

Med afsæt i StudentCenter fik vi skabt et univers, hvor de unge havde rig mulighed for at få indsigt i, hvad det vil sige at være en elev på Roskilde Tekniske Skole. Universet inkluderer blandt andet:

 • Velkomst videoer (serier)
 • Virtuel rundvisning på skolen
 • Mikrospørgeskemaer (Via StudentPulse)
 • Interviews med nuværende elever
 • Information om opstart og forventninger
 • Adgang til FAQ
 • Henvisninger til uddannelsesinstitutionens sociale medier
 • Chatfunktion med adgang til bemandet chat

Vil du gerne vide endnu mere om, hvordan man skaber den gode oplevelse for de unge inden studiestart? Er du nysgerrig på StudentCenter, og vil du gerne få en større indsigt i Roskilde Tekniske Skoles erfaringer med preboarding af deres elever? Så afholder vi et webinar tirsdag den 21. september fra kl. 14:00-15:00.

Du kan tilmelde dig her

 

Unikke indsigter og stort fremmøde

I løbet af projektet med Roskilde Tekniske Skole fik vi en gennemgående indsigt i elevernes ønsker til den perfekte skolestart. Vi fandt blandt andet ud af, at 53% af eleverne gerne vil modtage information om de første skoledage, deres skema og indholdet af deres fag. Hele 56% mente også, at de i den perfekte skolestart ville få mulighed for at arbejde i værkstederne og hele 61% mente, at sociale aktiviteter og introtur var vigtigt for dem.

 

Desuden skabte vi følgende resultater gennem StudentCenter:

 • Tæt på 100% af eleverne mødte op på deres første skoledag på Roskilde Tekniske Skole
 • Hele 29 elever anmodede selv om en vejledningssamtale, da de blev spurgt i StudentPulse
 • Platformen fik over 700 besøg af de 130 kommende elever og deres forældre
 • Positiv feedback fra eleverne som generelt synes, at det var meningsfuldt at blive sendt igennem en oplevelsesrejse inden skolestart

 

StudentCenter skaber begejstring

Efter det indledende projekt med Roskilde Tekniske Skole glæder vi os til opstarten af GF2 elever i oktober og januar måned. Vi ser desuden store muligheder for, at StudenCenter kan blive endnu bedre og have en endnu større effekt på de unges oplevelse både før, under og efter deres start på en uddannelse.

Først og fremmest har vi erfaret, at kommende elever faktisk er villige til at booke en aftale med en vejleder, hvis vi spørger rigtigt – og det er vigtigt for at nedbringe frafaldet. Vi kan også se, at man som uddannelsesinstitution relativt hurtigt kan indsamle de vigtigste inputs til at kunne skabe en virkelig god proces for de unge. Vi har allerede fået en del positivt feedback fra eleverne, der er glade for, at få en god oplevelse med skolen inden de starter første skoledag” – fortæller Gorm Eriksen, Direktør og Partnerkonsulent i Edura.

Tilmeld dig CompanYoungs Nyhedsbrev

Så holder vi dig opdateret på den nyeste viden om Generation Y, Z & Alpha.

Og bare rolig – vi spammer dig ikke. Vi sender dig kun mails, når vi mener, vi har noget relevant at fortælle.

Tilmeld dig her