Rapport: Unges valg af elevplads 2020

Med 2085 besvarelser og samarbejde med 55 virksomheder markerer CompanYoung Danmarks største undersøgelse af unges valg af elevplads i 2020. Nu vil vi dele aktuel viden om de tanker, unge gør sig i forbindelse med valget.

Andreas Størup Ugilt

14. oktober 2020 · 2 min læsning
CompanYoung

‘Unges valg af elevplads 2020’ giver læseren kendskab til og forståelse af de unges beslutningsproces. Det er konkret indsigt som du kan inkorporere i din rekruttering, så du kan finde den rette elev til din virksomhed.

I analysen har vi opstillet fire overordnede kategorier, som ligger til grund for indsigten. Der er tale om kategorierne forestillinger, ønsker, adfærd og påvirkning.

Forestillinger omfatter alt fra de unges begreb om ansøgningsprocessen og fremtidige muligheder efter endt elevuddannelse. I kapitlet findes der viden om de unges forestillinger om fremtidsmuligheder, de vigtige aspekter i en elevplads, udfordringer i forbindelse med at få elevplads og mere til.

I de unges ønsker stilles der skarpt på de unges præferencer i forhold til en elevplads. Her belyses faktorer som virksomhedens sociale miljø, løn, virksomhedens brand, ry, størrelse og mere.

I kapitlet om adfærd indfanges de unges søgeproces og -adfærd i forbindelse med valg af elevplads. Du vil her få svar på, hvordan unge finder frem til virksomheder og stillingsopslag samt hvilke platforme og hjemmesider, de unge anvender hertil.

Til sidst undersøges de påvirkninger, som har været med til at afgøre valget for de unge. Det indebærer eksempelvis kompromiser, de unge er villige til at indgå i valget af elevplads.

 

Få rapporten ‘Unges valg af elevplads 2020’ i dag

Vil du have aktuel viden om kendskab til unge og deres rejse mod det rigtige valg? Så får du her to muligheder.

 

1. Gratis uddrag

Klik på nedenstående link for at downloade et uddrag af rapporten, som indeholder de overordnede tendenser og konklusioner fra undersøgelsen.

Hent uddrag

 

2. Den samlede rapport

Med den fulde rapport får du den komplette kortlægning af de unges rejse mod det rigtige valg. Du vil således få dybdegående indsigt i og kendskab til vigtige tiltag, I kan gøre for at optimere jeres tiltrækningsevne.

Den samlede rapport indeholder:

  • Besvarelser fra 2085 unge og samarbejde 55 virksomheder.
  • 78 siders statistik og analyse af alt fra unges opfattelse af elevpladser til tiden og forventningerne efter endt elevuddannelse.
  • Viden, som kan forstærke din virksomheds tiltræknings- og fastholdelsesevne.

Køb dit eksemplar til kr. 495

Få fat i dit eksemplar af ‘Unges valg af elevplads 2020’ ved at sende din forespørgsel her:

 

Webinar

Se eller gense vores webinar om unges valg af elevplads 2020

Klik her for at få adgang

Tilmeld dig CompanYoungs Nyhedsbrev

Gør som +2000 andre i HR og uddannelsesverdenen. Få tilsendt CompanYoungs nyhedsbrev hver måned med fokus på unges valg af uddannelse, job og karriere.

Tilmeld dig her