Tiltræk de unge gennem den rette linse: Snapchat Geofilter

Det at prøve at forstå og endda tiltrække unge kan føles som en uløselig gåde. Vi fortstår unge, og vi har værktøjer, der kan hjælpe med at tiltrække unge. Et af dem er Snapchat Geofilter, hvor I i øjenhøjde kan skabe både kendskab og tiltrækning. Læs med, når vi giver vores besyv på, hvordan det kan integreres i jeres tiltrækningsstrategi.

 

Amalie Brix Frederiksen

18. oktober 2019 · 5 min læsning
CompanYoung

Medielandskabets eksponentielle udvikling præger verden. Udviklingen præger, hvordan vi ser, tænker og opfører os, og det afspejler sig i alt, hvad vi gør. Nye tendenser kommer og går, mens andre forbliver. En af disse mulige forblivende tendenser eller måske sågar fænomener er sociale medier. 

Sociale medier er blevet en naturlig del af den verden, vi indgår i. Især for unge mennesker, der er født med en iPad eller en smartphone i hånden📱

Tiltræk unge i dag med Snapchat Geofilter

Opvæksten med sociale medier gør, at de er med til at danne rammerne for de unges identitet. Steder, måltider, sociale sammenhænge og ‘selfies’ foreviges, og selvfremstillingen lever i bedste velgående på digitale platforme såsom Snapchat, Instagram og Facebook.

De lever i en anerkendelseskultur, hvor alt hvad de gør, valideres i form af likes og et ekspanderende online netværk.

Snapchat snapper derudaf

Snapchat er en særlig populær social medieplatform hos unge. En statistik udarbejdet af Snapchat viser, at platformen har mere end 190 millioner aktive brugere, heraf 90 % af alle 13-24-årige.

Mediets unge netværk og ekspanderende rækkevidde giver dig derfor muligheden for at nå ud til netop din målgruppe.

Snapchat er som marketingsredskab endnu ikke så udbredt sammenlignet med eksempelvis Facebook og Instagram. Derfor er det også et godt differentieringsværktøj i den tætte kamp om de unges opmærksomhed, hvor det handler om at tiltrække og rekruttere unge før din nabo 🏠

Skab kendskab hos ‘Generation Selfie’

Hvorfor ikke lukrere på Snapchats rækkevidde og det, at unge i dag oplever livet gennem et ’selfiekamera’?

Med Snapchats alternative marketingsværktøj Geofilter, kan du i øjenhøjde med de unge promovere et brand, et event eller noget tredje.

Gennem brug af geofiltre bliver de unge, der gør brug af filtrene, ambassadører for din virksomhed. Andre unge tiltrækkes af ligesindede unge, uden at de nødvendigvis påtænker det som en del af en tiltræknings- og markedsføringsstrategi.

Hvad er Snapchat Geofilter egentlig? 👀

Kort fortalt er Geofiltre skabeloner, som kan påsættes snapchatbilleder. De er tidsbegrænsede og kun tilgængelige i et bestemt geografisk område.

Som virksomhed skal I gøre brug af On-Demand Geofiltre. Disse er beregnet til virksomhedsbrug og må derfor indeholde logo, reklame for events og anden information.

Prisen er baseret på det område, som du ønsker, at filtret skal dække samt, hvor længe det skal være tilgængeligt.

Gennem Geofiltre kan du skabe trafik for din virksomhed i de områder, der er relevant for din virksomhed.

Dertil kan de også bruges til at skabe kendskab hos unge uden for det valgte område, da Geofiltre kan sendes til alle uanset lokation.

Og effekten og rækkevidden kan være stor. Hos CompanYoung har vi med succes skabt On-Demand Geofiltre til virksomheder, der har haft op mod 12.000 visninger.

Sådan laver du et snapchat geofilter

Hvordan opretter man et geofilter på Snapchat?

Ønsker du også at nå ud til en masse unge mennesker på en sjov, kreativ og relevant måde? Her er syv trin til, hvordan du kan oprette et On-Demand Geofilter til din virksomhed:

  1. Besøg denne side (indsæt link) og tryk ’Skab nu’.
  2. Vælg om du vil ’Skabe filter’ eller ’Skabe en linse’.
  3. Påbegynd designprocessen.
  4. Vælg hvor længe filtret skal være tilgængeligt.
  5. Vælg det ønskede område.
  6. Vælg, at det skal være til virksomhedsbrug.
  7. Betal for det endelige filter.

Når ovenstående punkter er gennemført, skal dit filter godkendes af Snapchat.
Snapchat har nogle retningslinjer, som man skal følge for at få sit Geofilter accepteret. Det er vigtigt, at I sikrer jer, at I opfylder disse krav, så I ikke spilder jeres tid.

Snapchat Geofiltre er en billig og nem markedsføringsmulighed og relevant i tiltrækningen af unge. Dog kan designet af det perfekte filter være krævende og teknisk uoverskueligt.

Føles det stadig som at være en hund i et spil kegler?

Dertil er det vigtigt, at der er synergi mellem dine sociale medieplatforme. Det er ikke nok blot at oprette et filter. Din målgruppe skal vide, at dit Geofilter eksisterer, så de kan bruge det og dele det med deres store netværk. Markedsføring af dette er derfor fundamentalt.

Hos CompanYoung skræddersyr vi personlige Geofiltre til virksomheder og er eksperter i at få dine sociale medier til at interagere.

Så ønsker du hjælp til at blive foreviget på de unges Snapchat, kan du kontakte vores ’Annoncering og Kontakt’-team.

Tilmeld dig CompanYoungs Nyhedsbrev

Gør som +2000 andre i HR og uddannelsesverdenen. Få tilsendt CompanYoungs nyhedsbrev hver måned med fokus på unges valg af uddannelse, job og karriere.

Tilmeld dig her