Graduate Program: Tiltræk de sidste unge millennials fra Generation Y

De sidste medlemmer af Generation Y – også kendt som millennials – træder snart ind på arbejdsmarkedet. Mange vil søge mod de populære graduate-programmer, hvor de unge millennials kan udvikle sig hurtigt. Men det sætter nye krav til jeres graduate program.

Jakob Lindby Tolstrup

25. juli 2019 · 6 min læsning
CompanYoung

Gør jeres graduate program klar til de sidste millennials

I de kommende år vil de sidste unge medlemmer af en hel generation afslutte sin uddannelse og gøre sin entre på arbejdsmarkedet. Og mange vil søge mod de populære graduate-programmer.

Det er nemlig tilfældet for de sidste millennials, der også er kendt som Generation Y. Denne generation består af mennesker, der er født mellem 1979 og 1995.

Generationen er født ind i anden virkelighed end tidligere generationer. En virkelighed, hvor rummelighed fyldte mere i deres opvækst, og hvor karrierevejen sjældent findes i sine forældres fodspor.

En stor del af generationen er allerede fast funderet på arbejdsmarkedet.

Men når de sidste millennials snart vil træde ind på arbejdsmarkedet med dugfrisk viden fra universitetet, kræver det, at jeres graduate program er tilrettelagt de unge millennials.

Du får her fire råd om millennials på arbejdspladsen, som du kan bruge i tiltrækningen til jeres graduate program.

1. Millennials er selvstændige

Ifølge Rasmus Lindgaard, ph.d. og leder af Strategi & Viden hos CompanYoung, er millennials vokset op i en verden, hvor de selv har fået lov til at vælge.

I modsætning til ældre generationer har de ikke behøvet at følge i forældrenes fodspor. I stedet blev de opfordret til at følge deres drømme og har fået fortalt, at de kan, hvad de vil.

Resultatet er en øget optimisme og selvstændighed, som afspejles i deres arbejdsgang.

Et område hvor dette kommer til syne, er kompetenceudvikling. Som de første ‘digital natives’ har de et andet syn på kompetenceudvikling.

I en undersøgelse lavet af upwork svarer millennials tre gange så ofte som de ældre generationer, at man selv er ansvarlig for kompetenceudvikling.

De kan selv – og det forventer de således også, at deres kollegaer kan.

De venter ikke på, at de kan komme på et kursus i grafisk design – de forventer i stedet, at de og deres kollegaer selv skal opsøge viden via YouTube eller digitale læringsplatforme.

 

2. Millennials er tilbøjelige til at skifte job oftere

Deres selvstændighed kan dog have en bagside. Hvis altså ikke man anvender denne viden om millennials i sit arbejde med fastholdelse af medarbejdere.

En måling viser, at millennials er tilbøjelige til at skifte arbejde oftere. Folk under 35 år er endda den gruppe på arbejdsmarkedet, som oftest skifter job.

Årsagen til jobskifte blandt unge lyder ofte på, at arbejdet bliver rutinepræget. Når jobbet bliver til hverdag og opgaverne de samme, vil millennials langt hurtigere søge nye veje end tidligere generationer.

Graduate-programmer appellerer til unge millennials, da de byder på en stejl læringskurve med konstant nye udfordringer.

Når de har afsluttet jeres graduate-program, er det derfor vigtigt for at fastholde dem, at denne dynamik i deres arbejdsopgaver og ansvarsområder bevares.

GIF: Forskning om millennials viser, at de oftere skifter job

 

3. Millennials er ledere frem for chefer

På trods af en øget selvstændighed og optimisme blandt millennials, er der ifølge Rasmus Lindgaard også en større usikkerhed blandt dem.

Nogle millennials er vokset ind i en verden, hvor ethvert digitalt skridt følges og kommenteres, mens andre er vokset op med det. For generationen af unge graduates, der snart træder ind på arbejdsmarkedet, er det sidste tilfældet.

Deres digitale ageren er præget af konstant feedback, hvilket også afspejler sig i deres arbejde.

En anerkendende arbejdsgang er kendetegnet for millennials, der derfor trives godt med en kort feedback-cyklus.

For fremtiden vil millennials også blive ledere for den yngre generation Z, hvilket er et stort plus. De har nemlig et endnu større behov for feedback.

GIF: Millennials er ledere - ikke chefer

 

4. Teamwork er i fokus hos millennials

Millennials er vokset op i børnehaver og skoler med fokus på anerkendende pædagogik, rummelighed og projektbaseret læring. Dette har præget dem, hvorfor de har et mere hold-centrisk syn på arbejde og ledelse.

I kan derfor forvente, at millennials vil have større fokus på at opbygge og indgå i et stærkt team end tidligere generationer.

Det betyder ligeledes, at titler og hierarki betyder mindre. Deres arbejdsgang er mere betonet af en meritokratisk tilgang, hvor evne og kunnen betyder mere end anciennitet.

Husk dette når du snakker om interne karrieremuligheder efter et afsluttet graduate program. De vil forfremmes for deres arbejde – og ikke for deres tid i selskabet.

GIF: Millennials og teamwork

 

Et ord om generationsforskning

Det er vigtigt at påpege, at alt generationsforskning skal tages med et gran salt.

Det er svært at generalisere demografiske grupper, men generationsforskning kan dog belyse nogle overordnede tendenser.

Der findes derfor altid undtagelsen, der bryder reglen. Der er millennials, der forbliver i samme stilling i årevis. Og der er millennials, der er så selvstændige, at teamwork ikke lægger dem naturligt.

Millennials er desuden også født i forskellige digitale tidsaldre. De yngre medlemmer af generationen, der er født frem til 1995, har derfor et anderledes forhold til teknologi og sociale medier end deres ældre generationsfæller fra 1979.

Og netop dette kan også spille ind i din rekruttering af graduates, når du skal appellerer til den kommende generation af graduates: Millennials.

Få fat i de sidste graduates fra Generation Y

Du har fået fire råd om millennials på arbejdspladsen. Hvordan man integrerer viden om generationer korrekt i sin tiltrækning og rekruttering af nye medarbejdere, kan være svært at gribe an.

Men det er heldigvis noget, som vi er eksperter i her hos CompanYoung.

Ring eller skriv til Jarl Linder og spørg ham, hvordan din virksomhed kan få fat i de bedste af de sidste millennials til jeres graduate program. Du fanger ham på jl@companyoung.com eller 22 73 40 00.

Tilmeld dig CompanYoungs Nyhedsbrev

Gør som +2000 andre i HR og uddannelsesverdenen. Få tilsendt CompanYoungs nyhedsbrev hver måned med fokus på unges valg af uddannelse, job og karriere.

Tilmeld dig her