Unges brug af TikTok i 2021

TikTok er en verdensomspændende social medie-platform, der anerkendes for at skabe et unikt fællesskab og anses for at være det hurtigst voksende sociale medie nogensinde

Hvad er TikTok?

TikTok blev skabt i 2016 i Kina og gik under navnet Musical.ly indtil appen blev overtaget af det kinesiske firma ByteDance i 2018. Her blev navnet ændret til TikTok og efterfølgende blev gjort tilgængeligt verden over. App’en blev oprindeligt lanceret som en platform, hvor brugerne kunne dele korte videoer – primært optagelser af lipsyncing og danse-videoer. I dag er TikTok dog en social medie platform, hvor brugerne kan dele korte videoer på mellem 15 og 60 sekunder, der appellerer til alle typer af seere. TikTok har på nuværende tidspunkt rundet én milliard månedlige brugere på deres app på verdensplan. Det er en stigning på 45% siden juli sidste år. I de seneste par år er det sociale medie også den mest downloadede app i hele verden, som ikke er et spil. I andet kvartal af 2021 havde TikTok nemlig også omkring 205 millioner førstegangs-downloads.

Hvorfor er TikTok så populært?

Siden lanceringen af appen er TikToks popularitet verden over steget enormt, og det kan der være en lang række årsager til. En nylig undersøgelse af TikTok-brugeres syn på platformens indhold og brand giver dog en særdeles spændende indsigt, og kan være med til at forklare, hvordan TikTok på relativt kort tid er blevet et sådant kulturelt fænomen.

Undersøgelsen beror på besvarelser fra 8000 TikTok-brugere verden over og resultaterne af dette tyder på, at TikTok har formået at skabe et autentisk, oprigtig og ufiltreret univers, hvor brugerne føler sig godt tilpas. I gennemsnit svarer globale TikTok brugere nemlig således:

  • 64% svarer, at de fuldstændig kan være dem selv på TikTok
  • 56% svarer, at de føler, at de kan poste videoer på TikTok, som de ikke ville poste nogen andre steder

Derudover er der også noget, der tyder på, at TikTok har formået at skabe et stærkt fællesskab på platformen. På verdensplan kan det nemlig ses at:

  • 59% af TikTok brugere har en følelse af fællesskab, når de er på appen
  • 77% svarer, at TikTok er et sted, hvor de åbent kan udtrykke dem selv
  • 84% svarer, at de finder indhold på TikTok, som de kan relaterer til

 

Det ser derfor ud til, at TikTok på relativt kort tid har formået at skabe en platform, hvor brugerne er trygge ved og er begejstrede for at dele autentisk indhold med hinanden. Faktisk er det hele 70% af TikTok-brugere, som fortæller, at de ville anbefale TikTok til andre.

 

TikTok er for den yngre målgruppe

I CompanYoungs årlige analyse af unges valg af uddannelse og karriere, spørger vi blandt andet ind til de unges brug af sociale medier. Her kan vi tydeligt se, at der er sket en stor stigning i populariteten af TikTok blandt danske unge. I vores undersøgelse fra 2020 så vi, at 41% af unge i alderen 15-35 år i gennemsnit benyttede sig af TikTok dagligt eller flere gange dagligt. I vores undersøgelse for 2021 er det dog tydeligt, at der er sket en stor stigning, da hele 62% angav, at de bruger TikTok dagligt eller flere gange dagligt.

Derudover er det også klart, at det er et medie, der virker særligt tiltrækkende for den yngre målgruppe. Også her er der sket en betydelig stigning i, hvor ofte og i hvilket omfang unge under 17 år benytter sig af TikTok. I 2019 var der kun 8% af unge under 17 år, som brugte TikTok dagligt eller flere gange dagligt. I 2020 var det tal steget til hele 48% og i 2021 er vi nået helt op på 70% af de unge under 17 år.

Ifølge vores undersøgelser er TikTok altså gået fra at være relativt upopulært blandt danske unge til at være det tredje mest anvendte sociale medie i 2021. Hvis man samtidig ser på amerikanske unge i alderen fra 10-19 år så står de for hele 25% af TikToks aktive profiler i USA. Noget tyder desuden på, at amerikanske brugere i gennemsnit faktisk bruger mere tid om måneden på TikTok end på Youtube. På verdensplan er der også hele 38%, som bruger mellem 1-2 timer og 15% der bruger mellem 2-5 timer om ugen på TikToks app. Hvis du har en service eller et produkt, der henvender sig til en yngre målgruppe, er der altså noget der tyder på, at TikTok har potentialet til blive et vigtigt redskab i din skoles eller virksomheds markedsføring.

 

Kreativitet og innovation er vejen frem

Over de seneste par år er TikTok altså blevet et socialt medie, der har oplevet en voldsom vækst og en stigende popularitet – især blandt den yngre målgruppe. Både på globalt plan og blandt de danske unge ser det ud til, at TikTok er steget voldsomt i popularitet. Det er dog endnu ikke vidst, om appen formår at nå op på de samme niveauer, som andre sociale medier. Det er kun tiden, der vil vise om TikTok vil ende med at forsvinde ligesom Vine gjorde det i sin tid eller om det ender med at blive det næste Snapchat. I CompanYoung ser vi dog, at der er en god mulighed for at inkorporere TikTok i markedsføringen og annonceringen for organisationer og uddannelsesinstitutioner, som netop især appellerer til den yngre målgruppe. På nuværende tidspunkt tyder alt på, at TikTok har potentialet til at blive eller allerede er blevet den næste store sociale medie-platform. Det kræver dog, at TikTok fortsat innoverer i appen og formår at bibeholde brugernes stærke følelser af fællesskab og autencitet.

Vil du gerne blive klogere på, om TikTok passer til din rekrutteringsstrategi? Så kan du skrive dig op til at blive kontaktet af os lige her:

Bliv kontaktet

Vil du holdes opdateret om TikTok som rekrutteringsværktøj?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så holder vi dig opdateret på den nyeste viden om Generation Y, Z & Alpha.

Og bare rolig – vi spammer dig ikke. Vi sender dig kun mails, når vi mener, vi har noget relevant at fortælle.

Tilmeld dig her