Vi skal turde tænke langsigtet på vores kunders vegne, når det handler om tiltrækning af unge

I januar 2022 satte Thomas Frost Jensen sig i director-stolen i CompanYoungs forretningsområde Attraction. Trods den korte tid har han allerede talrige ambitioner for sin nye rolle.

 
Faldende ungdomsårgange er en udfordring, der påvirker uddannelser og virksomheder landet over. Det medfører en øget konkurrence om de unges opmærksomhed – og det stiller institutioner og virksomheder over for en stor opgave: At differentiere sig, så de kan tiltrække og rekruttere de rigtige unge.

“For vores kunder, skærpes konkurrencen om de unge, så derfor er vi forpligtet til hele tiden at rykke os og blive endnu skarpere”, forklarer Director Thomas Frost Jensen om arbejdet i Attraction, som er det ene af tre forretningsområder i CompanYoung. Her hjælper CompanYoung uddannelsessteder og virksomheder med at tiltrække unge gennem marketingaktiviteter.

For at kunne give vores kunder den bedste rådgivning og de bedste løsninger, skal vi sikre, at vi fortsat er de bedste indenfor vores område”, siger Thomas Frost Jensen. At være foran betyder blandt andet, at CompanYoung i endnu højere grad skal understøtte kundernes langsigtede strategi og mål, forklarer han.

“Vi vil være en strategisk sparringspartner, som rykker vores kunder forretningsmæssigt og som eksekverer marketingstrategier – både med et kort sigte i form af taktiske tiltrækningsaktiviteter, men også med øje for langsigtede mål gennem branding og positionering.”

 

Fra marketingverdenen til uddannelsesområdet: Thomas Frost Jensen skal lede Attraction mod nye mål

Med Thomas Frost Jensen får CompanYoung en Director of Attraction med den nødvendige, faglige ballast til at gå ind i rollen.

Hans solide marketingerfaring fra forskellige bureauer og virksomheder og et særligt skarpt blik for brandingstrategier kan i den grad understøtte CompanYoungs arbejde med tiltrækning af unge.

Og det er kompetencer, han vil bruge aktivt som director.

“For mig er branding uhyre vigtig. Brands skaber præferencer, og i min overbevisning er brands fællesskaber. Mennesker – og i særdeleshed unge – er sociale væsener, som gerne vil være en del af noget – sammen med andre.”

I hans optik skal uddannelsessteder derfor, opfatte sig selv som et brand. Og de skal dyrke deres brand.

“Brands er fællesskabsindikatorer. F.eks. identificerer jeg mig mere med dem, der også køber økologi i supermarkedet eller lytter til de samme podcasts som mig, end de personer jeg bor på samme vej med eller sågar deler politisk overbevisning med. Og det gør branding ekstra spændende”, forklarer Thomas Frost Jensen.

 

Drivkraften til at gøre en forskel

For Thomas Frost Jensen er det de langsigtede samarbejder med kunderne, han vægter højt – men først og fremmest er det at udbrede CompanYoungs purpose om at hjælpe unge og organisationer med at mødes og udvikle sig sammen.

“Danmarks vigtigste råstof er viden. Det er der, vi skiller os ud. Dermed er det uhyrligt vigtigt, at de unge får de absolut bedste forudsætninger for valg af uddannelse og dernæst sikre, at de får den helt rigtige start på deres læringsrejse”, forklarer han og uddyber:

“Det er ekstremt motiverende at være en del af en virksomhed, der aktivt arbejder for at give de unge de bedste betingelser for en god start på deres uddannelse eller karriere. Og samtidig give uddannelserne de bedste forudsætninger for, at det hele går op i en højere enhed”.

 

Tiltrækning af ‘de rette unge’: Kvalitet frem for kvantitet

I CompanYoung handler det ikke blot om at tiltrække flest mulige unge, men i endnu højere grad om at tiltrække de rigtige unge. Volumen er vigtig, men i sidste ende handler det om at få de rette unge til at vælge den rette uddannelse eller virksomhed til.

“Er det ikke de rigtige, vi hjælper med at tiltrække, så bliver det aldrig en succes.” forklarer Thomas Frost Jensen. Derfor er det essentielt, at uddannelsessteder og virksomheder lever op til det, de har lovet i kommunikationen. Hvis de unge er blevet tiltrukket på et forkert grundlag, er det ikke holdbart – hverken for uddannelsesstedet og særligt ikke for den unge.

“Netop derfor er vi meget bevidste om, at der skal være overensstemmelse mellem den kommunikation og de kampagner, vi laver for vores kunder – og så den virkelighed, som de unge bliver mødt af, når de fysisk møder op på uddannelsesstedet”, siger han.

 

“Vi lykkes med opgaven ved have et stærkt Attraction team”

For at få succes og sikre, at CompanYoung konstant rykker sig og forbliver de bedste på området, er det essentielt, at alle kollegaer i Attraction hele tiden er opmærksomme på at spille hinanden gode.

Og det er særligt vigtigt, fordi CompanYoung som virksomhed har udviklet sig ufatteligt meget i løbet af det seneste år. Helt konkret udvidede CompanYoung i 2021 med to nye forretningsområder: Experience og Business Operations.

Samtidig er Attraction-forretningsområdet vokset betydeligt. Der er sket meget rent organisatorisk, fortæller Thomas Frost Jensen. “Det er en udvikling, vi er meget opmærksomme på, så den kan blive absorberet på den rigtige måde i hver enkelt afdeling i Attraction.”

 

Vores omfangsrige viden skal konstant sættes i spil

Vi starter aldrig fra scratch, og viden har alle dage været CompanYoungs secret sauce.

De betragtninger vi arbejder med er baseret på konkret viden om kundernes målgruppe – de unge. Og den viden gennemsyrer hele CompanYoung. Hvert år udgiver CompanYoung Danmarks største analyse om unges valg af uddannelse og karriere.

“Vi arbejder konstant med at indsamle og bearbejde data omkring den unge målgruppe, og vi er meget bevidste om at få den viden helt ud i alle led af vores samarbejde med kunden. Målet er, at man nemt kan spejle vores viden i hver enkelt eksekvering, vi laver for kunden. Hvad enten det er en Facebook-annonce, en brandingfilm, et website eller noget helt fjerde.”

Beslutningsprocessen, når de unge skal vælge uddannelse, er ikke så lineær, som den tidligere har været. I dag kommunikerer uddannelsessteder mere end nogensinde, og der er mange flere medier og dermed flere touchpoints end tidligere.

“Derfor er det også vigtigt, at alle touchpoints spiller sammen. Det skal være den samme fortælling på alle medier. Det er det, der i sidste ende er medvirkende til at tiltrække de rette unge.”

 

Visionerne for fremtiden: Et strategisk, langsigtet fokus

Thomas Frost Jensens første vigtige opgave i Attraction drejer sig netop om at få endnu mere fokus på langsigtede mål for kunderne. “Vi skal se på sideløbende strategier til vores ‘her-og-nu’-tiltrækningsløsninger. Hos CompanYoung er vi enormt skarpe på tiltrækning på den korte bane. Men nu skal vi også udfolde vores rolle som strategisk sparringspartner”, siger Thomas Frost Jensen og uddyber:

“Det er et mål for os at hjælpe uddannelser og virksomheder med at få et stærkt brand, som også holder om 5-10 år. Det handler om at finde ind til kernen. Det vil gøre det nemmere for dem at tiltrække elever i fremtiden.”

“Når den rette brandhistorie bliver formidlet til de unge, sikrer vi også, at det netop er de rette unge, der søger ind. Og så er vores arbejde lykkes”.
 

Faktaboks

  • Thomas Frost Jensen
  • Uddannet cand.mag. i Kommunikation
  • Strategisk projektleder, Liquidminds
  • Marketingansvarlig, Kromann Reumert
  • Marketingchef, Saphe
  • Director of Attraction, CompanYoung

Skal vi tage en kop kaffe og en snak om tiltrækning og rekruttering af unge?

Har vi vakt din interesse?

Thomas Frost kan fanges på:.

Mobil: +45 41 28 52 21
Email: tfj@companyoung.com

Skal vi kontakte dig? Så udfyld formularen herunder: