Unges brug af

sociale medier i 2017

 

Mille branding specialst companyoung medarbejder

Af Mille Severinsen

8. juni 2017

Sociale medier er væsentlige, når man skal tiltrække og rekruttere unge. CompanYoungs videnscenter, Generation Lab, har netop foretaget en undersøgelse blandt 2.040 unge i alderen 15-20 år omhandlende deres brug af sociale medier. De nye tal viser bl.a., hvilke sociale medier de unge lige nu anvender mest, hvor ofte de anvendes samt hvilke sociale medier der foretrækkes i forbindelse med valg af uddannelse og karriere.

Hvilke af følgende sociale medier anvender du?

Hvilke sociale medier anvender du

Undersøgelsen viser blandt andet, at Facebook er det sociale medie, der anvendes af flest unge, dog med en meget snæver føring. Facebook er nemlig skarpt efterfulgt af Snapchat. Det er første gang, at vi oplever disse medier så tæt på hinanden i denne forbindelse. Ikke langt fra finder vi Instagram og YouTube, der ligeledes benyttes af en stor del af de unge, mens vi i den anden ende af skalaen finder de mindst anvendte medier, LinkedIn, Pinterest og Twitter.

Hvor ofte benytter du følgende sociale medier?

Hvilke sociale medier anvender du

I det følgende spørgsmål blev respondenterne spurgt ind til, hvor ofte de anvender det eller de medier, som de angav, at de anvendte i forrige spørgsmål. Som de to mest anvendte sociale medier er Facebook og Snapchat også de medier, der oftest benyttes i de unges dagligdag. Ligeledes er der overvægt i den daglige brug af særligt Instagram men også YouTube, mens de unge gør sjældent brug af Twitter, Pinterest og LinkedIn.

I hvilken grad foretrækker du følgende sociale medier til at finde information om uddannelse og karriere?

Hvilke sociale medier anvender du

Når de unge bruger de sociale medier til at søge information om uddannelse og karriere ændrer rækkefølgen af medier sig dog en smule. LinkedIn placerer sig øverst på ovenstående grafik, men det er dog med et meget lavt antal respondenter, da meget få unge anvender dette medie. Mere interessant er det, at målgruppen foretrækker Facebook og YouTube, når det omhandler uddannelse og karriere. Snapchat og Instagram befinder sig tværtimod i bunden af skalaen, som de medier der ikke foretrækkes til informationssøgning af uddannelse og karriere sammen med Pinterest og Twitter.

Unges SoMe-vaner

Når det kommer til, hvilke sociale medier der kan anvendes i kommunikationen med de unge, så peger undersøgelsen på flere tendenser.

Facebook er det mest foretrukne medie, der både både anvendes i de unges dagligdag men også i forbindelse med af få information om uddannelse og karriere. Det er også et medie, hvor de unge fordeler sig jævnt som både mænd og kvinder (mænd 92 %, kvinder 87 %).

Lige i hælene på Facebook som mest foretrukne sociale medie finder vi Snapchat, der anvendes af 85 % mænd og 92 % kvinder. Trods den høje anvendelse i de unges hverdag, er Snapchat ikke et populært medie, når det kommer til valg af uddannelse og karriere.

De mest populære sociale medier blandt unge når det netop kommer til informationssøgning af uddannelse og karriere er Facebook og Youtube. Du kan læse mere om, hvordan de unge anvender YouTube her. Linkedin anvendes kun af meget få unge, som dog til gengæld i høj grad anvender mediet til uddannelses- og karrieresøgning.

Instagram er også et ganske populært socialt medie blandt de unge, og i nogen grad også i forbindelse med at få information om uddannelse og karriere. Det kan her bemærkes, at der er en større del af kvinder, der anvender Instagram (mænd 71 %, kvinder 92 %), mens flere mænd benytter sig af YouTube (mænd 84 %, kvinder 79 %).

Derimod anvendes Twitter og Pinterest i lav grad af de unge, hvilket også gør sig gældende i forbindelse med informationssøgning om karriere og uddannelse.

De sociale medier kan i høj grad være et afgørende element i skoler og virksomheders rekruttering af unge, der gælder om at ramme dem på en helt ny måde ved ZMOT. Det kan du læse mere om i vores artikel: Zero Moment of Truth.

 

Om undersøgelsen

Artiklen bygger på en kvantitativ spørgeskemaundersøgelse, som blev distribueret ud via vores Generation Lab. 2040 unge respondenter deltog i undersøgelsen og var tilfældigt udvalgt ud fra vores panel af unge. De var jævnt fordelt på både køn og postnummer og var i alderen 15-20 med en gennemsnitsalder på 17,6 år.

Kontakt mig

Har du lyst til at vide mere om dette emne, så kontakt mig

Insight teamleader medarbejder CompanYoung

Rasmus Lindgaard

Teamleder for Insight

22 55 22 22

rl@companyoung.com

LinkedIn

Tilmeld vores nyhedsbrev

Har du lyst til at modtage seneste nyheder om tiltrækning- og rekruttering af unge?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, bliv inspireret og vær altid opdateret på viden om generation YZ.

Mille Severinsen

Om forfatteren

Mille Severinsen

Mail: ms@companyoung.com

Mille er Assistant Branding Specialist i CompanYoung. Hun står for branding af virksomheden, herunder udarbejdelse og distribution af indhold gennem CompanYoungs egne kommunikationskanaler.

CompanYoung ApS
Vestre havnepromenade 1B 3.Sal
9000
Aalborg