Designer i CompanYoung

At være designer hos CompanYoung

Design er ikke et job. Design er noget, du lever. Som designer hos CompanYoung er du med til at definere, hvordan vi gør tingene. Blandt andet på de websites, vi producerer. Designeren har stor indflydelse på alt lige fra arbejdsprocesser til præsentationen af designet bag slutproduktet.

Designerne arbejder primært med webdesign. Blandt andet skaber de fede brugerflader, der fungerer hele vejen rundt. Designerne kommer derfor også med idéer, til hvordan flowet på siden og selve brugeroplevelsen skal være.

Derudover laver designerne også forskellige tryksager—herunder brochurer, plakater og materiale til messestande. Og så er der også en del UX design på interne projekter som for eksempel YoungCRM, hvor vi hos CompanYoung har lavet alt fra bunden af.

Designerne er de gode til at løse designudfordringer, og de har indgående forståelse for den digitale platform, da det er her, meget af vores design er repræsenteret.

Hvad kræver det at være designer?

At være designer er synonym med at være kreativ—og kreativitet indebærer ikke bare form og farver. Det kræver også, at man er i stand til at løse forskellige problemstillinger både effektivt og iøjnefaldende. Man har aldrig løsningen på forhånd, og en designer skal være forberedt på at anskue tingene fra forskellige vinkler og komme med friske idéer.

Det er svært at opfinde den dybe tallerken igen og igen, men der er krav til os om, at vores projekter aldrig må ligne hinanden. Det er ikke altid ligetil. Især når det altid er unge mennesker, vi henvender os til.

Det er vigtigt, at andre kan se idéen bag vores design og føler netop den stemning, vi ønsker at frembringe. Derfor skal vi være i stand til at videreformidle vores design, så andre kan arbejde videre med det.

Designere er ofte med til at finde frem til nye koncepter, som kan ende med at blive til et helt design i sig selv. Det kræver, at vi er i stand til at tænke langsigtet og kan forestille os designets udvikling over tid.

Hos CompanYoung har vi mange cases sideløbende med hinanden, og for at få det hele til at hænge sammen, er det derfor ekstra vigtigt at overholde deadlines—det gælder også designerne. Vi skalnemlig ikke bare være kreative; vi skal være kreative inden for en bestemt tidsramme.

Designerens rolle i CompanYoung

Som designer er du ofte med i alle trin i processen. Lige fra udarbejdelse af konceptet til det færdige slutprodukt. Du tager del i idéudviklingen og skaber produkter helt fra bunden.

Din rolle som designer er utrolig vigtig i forbindelse med tiltrækning og rekruttering. Det er ofte, når det visuelle kommer på, at vores allesammens idéer bliver ført ud i livet. Og det er i sidste ende det visuelle, der skal fange målgruppens opmærksomhed. Det handler ikke om at lave designs, der rammer alle, men om designs, der rammer de rigtige.

Det er også designernes opgave at skabe noget, der frembringer det budskab og den stemning, som kunden ønsker. Det handler derfor om at være kreativ inden for nogle faste rammer.

Udover at være de kreative, skal designerne også sikre, at brugeroverfladen er solid og tilgængelig, og at der går en klar rød tråd i gennem vores produkter.

Teamet

Mads Egmose - Grafisk Designer hos Companyoung Mads Egmose - Grafisk Designer hos Companyoung

Mads Egmose

Designer

Daniel Maul - CompanYoung Daniel Maul - CompanYoung - Graphic Designer

Daniel Maul

Designer

Ronnie Faust

Designer

Kasper Danneris Kristensen

Digital Designer

Mød Mads

Navn: Mads Egmose

Stilling: Designer

Alder: 24 år

Tid hos CompanYoung: 4 år

 

Hvad sætter du pris på ved dine kolleger?
Da vi generelt er meget unge i virksomheden, har vi helt automatisk også mere tilfælles med hinanden, hvilket er fedt. Derudover kan jeg også rigtig godt lide den humor, der er på kontoret. Det skaber en unik stemning, som du kun finder hos CompanYoung. Det er specielt at være en del af.

Hvad sætter du pris på ved CompanYoung?
At der ikke er lang vej til toppen. Hos CompanYoung er der aldrig langt fra idé til handling. Hvis du får en idé, som ledelsen kan se potentialet i, så får du ofte chancen for at føre den ud i livet. Vi har forholdsvis frie rammer hos CompanYoung—det sætter jeg pris på.

Mads Egmose - Grafisk Designer hos Companyoung Mads Egmose - Grafisk Designer hos Companyoung

Mads Egmose

Designer

Mine værktøjer

Photoshop
Illustrator
InDesign
Github
Dropbox

 

Sparring og udvikling

Blandt designerne hos CompanYoung bliver der ydet sparring på kryds og tværs. Det gælder alt fra diskussion om valg af farver til opbygning af navigationen på et website. Designerne kan altid spørge hinanden til råds, og de er ikke bange for at dele deres ærlige mening.

Hvis en af designerne falder over et fedt design eller en fed feature, viser de den til hinanden. På den måde får de hele tiden ny inspiration og mulighed for at udvikle sig.

Det er ikke kun indbyrdes, at designerne sparrer. Der er også mulighed for tværfaglig sparring både på designmøder og i hverdagen  med programmørerne, som er designernes naboer på kontoret.

Som designer er der mange udviklingsmulighederne—især hos CompanYoung, hvor der er plads til udvikling. Hvis man tager ansvar og dedikerer sig, kan man få meget indflydelse i virksomheden.

 

 

Hverdagen som designer

En typisk arbejdsdag for Mads

 • Kl. 09: Arbejder med webdesign for et kampagnesite
 • Kl. 11: Får feedback fra programmøren på tidligere websites via GitHub.
 • Kl. 12: Går med kolleger ned i byen til den nærmeste salat/sandwichbar efter frokost
 • Kl. 12.30: Arbejder fortsat med webdesignet for kampagnesitet
 • Kl. 14: Afholder kreativ brainstorm med projektleder og sælger omkring en ny kampagne og koncept for en brancheforening
 • Kl. 15: Tilbage til arbejdet med webdesignet—får konstruktiv kritik på designet af sin kollega Daniel Maul.
 • Kl. 17: Har fri men bliver som regel lidt ekstra tid, hvis han er i gang med et spændende design eller nogle fede udfordringer

Typiske arbejdsopgaver

 • Webdesign
 • Konceptudvikling
 • Kreative brainstorms
 • Optimering af produkter og arbejdsprocesser
 • Overlevering af webdesigns til programmører
 • Tryksager
 • Ugentligt designmøde
CompanYoung ApS
Vestre havnepromenade 1B 3.Sal
9000
Aalborg