Projektleder i CompanYoung

At være projektleder hos CompanYoung

Projektlederne hos CompanYoung arbejder med planlægning og koordinering af cases fra start til slut. De har løbende dialog med kunderne og skal hele tiden sørge for, at kunden og teamet i CompanYoung er opdateret på casen.

Projektlederne sidder med mange forskellige opgaver og bliver hele tiden kastet ud i noget nyt, hvilket gør arbejdet spændende og udfordrende. Der er aldrig to cases, der er ens, og det er derfor svært at blive træt af det, man laver.

Nogle dage tilbringes på kontoret, mens andre foregår ude af huset. Det kan enten være i forbindelse med et kundemøde, et fotoshoot, videooptagelser mv. Som projektleder skal man være indstillet på begge dele.

Hvad kræver det at være projektleder?

Jobbet som projektleder kan være meget uforudsigeligt. Du kan godt have planlagt, hvordan din dag skal se ud, men sådan bliver den sjældent. Der kommer ofte et eller andet ind fra højre—nye udfordringer, nye opgaver som man skal sætte sig ind i. Og det skal man være indstillet på.

Det kan være svært at få hele puslespillet til at gå op og få alle elementerne i en case til at hænge sammen. Projektlederne har mange cases sideløbende med hinanden, så de skal hele tiden kunne bevare overblikket.

Som nævnt er planlægning en stor del af en projektleders arbejde. Det er deres opgave at sørge for, at tingene er færdige til tiden, at kundens behov er opfyldte, og at målsætningerne på casen bliver nået. Dette betyder, at projektlederen hele tiden skal have fingeren på pulsen og være meget opfølgende.

Projektlederens rolle i CompanYoung

Projektlederne fungerer som limen hos CompanYoung. Det er dem, der har overblikket på de forskellige cases og er bindeledet mellem kunderne og de forskellige teams i virksomheden. Derfor ligger der også et stort ansvar hos projektlederne, da det ofte er dem, der står til regnskab hos kunderne. De har ansvaret for, at kunderne er glade, og at der bliver lavet nogle fede projekter.

Som projektleder er man derfor også afhængig af mange—både kunden og teammedlemmer, hvilket kan være en udfordring. Der er hele tiden nogen, de er afhængige af, inden de kan gå videre til næste step. Det kan enten være godkendelsen fra kunden eller produkter, der mangler at blive færdiggjort.

Teamet

Sandra Højmark - CompanYoung Sandra Højmark - CompanYoung - Chief Project Manager

Sandra Højmark

Chief Project Manager

Line Line

Line Steffensen

Project Manager

Josefine Mathiasen - CompanYoung Josefine Mathiasen - CompanYoung - Project Manager

Josefine Mathiasen

Project Manager

Jon Luytkis Hansen er projektleder hos Companyoung Jon er projektleder - og har altid meget i gang på samme tid

Jon Luytkis Hansen

Project Manager

Lene Bering Lene Bering

Lene Bering

Project Manager

Simon Lysebjerg Andersen er Coordinator hos Companyoung Simon holder overblikket over opgaverne og timerne

Simon Lysebjerg Andersen

Head of Delivery

Mød Josefine

Navn: Josefine Mathiasen

Stilling: Project Manager

Alder: 24 år

Tid hos CompanYoung: 2 år

 

Hvad sætter du pris på ved dine kolleger?
Vi har et rigtig godt sammenhold og kollegaskab hos CompanYoung. Jeg tror blandt andet, at det hænger sammen med, at vi er sådan en ung virksomhed—målt på gennemsnitsalderen. De fleste af os er derfor mere eller mindre det samme sted i livet, og vi har derfor let ved at være på bølgelængde. Her hos CompanYoung er det naturligt, at man opbygger venskaber med sine kolleger.

Der er der plads til, at man kan lave sjov. Det er også det, der er med til at gøre, at jeg kan lide at komme på arbejde hver dag.

 

Hvad sætter du pris på ved CompanYoung?
Først og fremmest er det fedt, at man får vist tillid. Hos CompanYoung er der meget frihed under ansvar, hvilket jeg mener er et skulderklap til de ansatte. Det gør, at man stræber efter at gøre sit bedste. Som ansat kan man mærke, at CompanYoung tror på en. De tror altid på, at man kan klare de opgaver, man bliver stillet.

Desuden sætter jeg også stor pris på blandingen af et godt kollegaskab og spændende arbejdsopgaver.

Josefine Mathiasen - CompanYoung Josefine Mathiasen - CompanYoung - Project Manager

Josefine Mathiasen

Project Manager

Mine værktøjer

Slickplan
Podio
Telefon
Google Calendar
Smartsheet
Gmail

 

Sparring og udvikling

I projektlederteamet i CompanYoung er det en fast procedure, at der hver fredag afholdes en intern vidensdeling. Hver uge er der et bestemt fokusområde til mødet, og projektlederne får på skift ansvaret for at forberede noget inden for det valgte område. Det kan for eksempel være “det gode brief”, “sådan fører du en god kundedialog” eller noget helt tredje. Dette medvirker, at de i fællesskab kommer helt i dybden med et emne eller en procedure, der er fundamental i projektlederarbejdet.

Fokus på vidensdelingsmøderne er især at gøre processerne i projektledernes arbejde bedre og mere effektive, så de ikke på noget tidspunkt går i stå. Hvis vi ikke bliver ved med at udvikle os, kommer det til at gå ud over vores kreativitet og innovation.

Generelt er de i projektlederteamet gode til i hverdagen at dele ud af deres erfaringer og sparre med hinanden. De deler ud af gode og mindre gode oplevelser for at sikre, at de hele tiden bliver bedre og ikke begår de samme fejl.

I projektlederteamet er de, til trods for mange fællestræk, meget forskellige. Dette gør, at de ofte griber tingene forskelligt an og anskuer udfordringer fra forskellige vinkler. Hvilket også er medvirkende til en vedvarende udvikling i teamet.

 

Hverdagen som projektleder

En typisk kontordag for Josefine.

 • Kl. 08: Møder ind på kontoret og starter med at læse e-mails og tjekke dagens to-do liste.
 • Kl. 09: Ringer til kunder og giver dem et statuskald.
 • Kl. 10: Forsøger at holde formiddagen nogenlunde fri, så hun kan få tid til de ting, der kommer uforudset.
 • Kl. 12: Spiser frokost med kollegaerne. Her er der tid til at koble af og grine af de andres dårlige jokes, inden det er tilbage til arbejdet.
 • Kl. 12.30: Om eftermiddagen har hun ofte møder vedr. interne ting hos CompanYoung. Det kan være, at der er noget, der skal følges op på eller produkter, der skal gennemgås. Og ellers går eftermiddagen med produktion af kundecases.
 • Kl. 16: Sidst på dagen løber hun sine cases igennem og sikrer, at alt er opdateret på disse.

Typiske arbejdsopgaver

 • Planlægning og koordinering af nye cases
 • Ansvar for kreative brainstorms
 • Medvirkning i alle faser af casen
 • Korrektur af tekster og design
 • Møder med kunder og teams
 • Afholdelse af workshops, fotoshoots og videooptagelser
CompanYoung ApS
Vestre havnepromenade 1B 3.Sal
9000
Aalborg