Udvikler i CompanYoung

At være udvikler hos CompanYoung

Det er udviklerne hos CompanYoung, der producerer vores websites og systemer, og sikrer at disse fungerer, som de skal. Det er udviklernes opgave at få designet til websites bragt til live i den ånd, som designeren, havde tænkt sig. Derudover skal de også hele tiden sørge for, at det de laver, lever op til kundens behov.

Som nævnt består en del af arbejdet af at lave websites. Her opbygger udvikleren et klassisk website, der skal passe til en grafisk identitet, som ofte er skabt af vores eget designteam. Disse websites skal se lækre ud og være nemme at navigere rundt i, hvilket er en af udviklerens fornemmeste opgaver at sikre. Et godt website kan være afgørende for, om det er netop der, de unge søger en elev- eller efterskoleplads.

CompanYoung er indehavere af en række systemer, der hele tiden skal udvikles og optimeres—dette er også udviklernes opgave. CompanYoung har blandt andet systemerne CYStudyStart og YoungCRM. Begge systemer er udtænkt og udviklet af CompanYoung, og indeholder store mængder data. Dette betyder, at arbejdet med disse systemer kræver stor datadisciplin. I YoungCRM er der for eksempel registreret over 50.000 personer, og ca. 100 virksomheder bruger det. Der ligger derfor et stort ansvar hos udviklerne, da en fejl i disse systemer kan få konsekvenser for mange.

Hvad kræver det at være udvikler?

Det kan ofte være svært for andre faggrupper at forstå, hvordan udviklere arbejder, og hvordan de når frem til de resultater, som de gør. Det skyldes blandt andet, at faget er meget teknisk og indeholder mange tekniske termer. Når en udvikler skal arbejde sammen med andre faggrupper, er det derfor vigtigt, at man formår at omsætte det tekniske til et sprog, som alle kan forstå.

Når man programmerer, skal man være meget omhyggelig i sit arbejde, da en lille ændring eller fejl, senere kan vise sig at blive et større problem. Derfor er det vigtigt, at man hele tiden er to skridt foran med det, man laver. Man skal hele tiden kunne gennemskue konsekvenserne. og det er vigtigt, at man gør sit ypperste for at levere et fejlfrit produkt, da det er det, der giver tilfredse kunder.

Udviklerens rolle i CompanYoung

Udviklerne er ofte et af de sidste led i produktionen. Det er dem, der skal sørge for at få vækket designet til live og gøre systemer og websites brugervenlige og klar til at gå live.

Hos CompanYoung er det udviklerne, der skal gøre det klart for alle i virksomheden, hvad der teknisk kan lade sig gøre, så vi ikke lover noget, vi ikke kan holde eller designer funktioner, vi ikke er i stand til at lave.

Der ligger et stort ansvar hos udviklerne, da det er dem, der sikrer, at vores systemer og websites fungerer, som de skal og retter de eventuelle fejl, der måtte opstå .

Teamet

Mathias Thoms - CompanYoung Mathias Thoms - CompanYoung - Senior Developer

Mathias Thoms

Chief Developer & Manager

Christian er udvikler og altid i gang Christian John Schmidt er developer hos Companyoung

Christian John Schmidt

Senior Developer

Kristian Vassard - CompanYoung Kristian Vassard - Udvikler hos Companyoung

Kristian Vassard

Lead Developer

Mød Thomas

Navn: Thomas Bolander

Stilling: Developer

Alder: 23 år

Tid hos CompanYoung: 3 ½ år

 

Hvad sætter du pris på ved dine kolleger?
At der altid er plads til at grine, og at vi kan lave sjov med hinanden. Vi har det utrolig godt sammen—også på tværs af faggrupper. Det tror jeg er ret atypisk. Der er et rigtig godt sammenhold hos CompanYoung, og det bliver kun styrket af, at der afholdes mange sociale arrangementer, som alle er gode til at deltage i.

 

Hvad sætter du pris på ved CompanYoung?
Her er der plads til, at man kan udvikle sig. Hvis man vil lære noget nyt eller undersøge et nyt aspekt i sit fag, kan man godt få sat tid af til det. Hos CompanYoung holdes mulighederne åbne, og de er interesseret i, at deres medarbejdere bliver endnu bedre til det, de laver.

Jeg sætter også stor pris på, at vi interesserer os for hinanden og derfor også sætter os ind i hinandens arbejde. Jeg oplever, at der er en stor forståelse for, hvad vores arbejde som udviklere handler om. Det gør, at mine kolleger er mere forstående overfor nogle af de begrænsninger der er, og at tingene nogle gange tager tid.

Mine værktøjer

PhpStorm
Visual Studio
Github
Amazon servers
Laravel
Forge
Sparkpost
DigitalOcean

 

Sparring og udvikling

Hvis en af udviklerne opdager noget nyt inden for deres fag, er de gode til at dele det med hinanden. Det kan være noget, de har lært af andre udviklere, eller en opdagelse de selv har gjort sig. Det er en måde hvorpå de hele tiden lærer noget nyt og udvikler sig.

Mellem udviklerne hos CompanYoung sker der også løbende en sparring i det daglige. Hvis en i udviklerteamet oplever problemer eller har svært ved at finde frem til den rigtige løsning, spørger de hinanden til råds.

Udviklerne afholder også noget de kalder for “ProggersDelight”, der er et internt udviklings- og sparringsmøde, hvor teamet udfordrer sig selv ved at arbejde med nogle lidt anderledes cases. Det kunne for eksempel være en case om, hvordan man udvikler en efterskoles hjemmeside så den skiller sig ud. “ProggersDelight” fungerer sådan, at en af udviklerne inden mødet får tildelt den opgave at undersøge, hvordan casen kan løses. Herefter fremlægger vedkommende sine resultater for resten af teamet, der kommer med feedback og inputs til løsningen. På den måde finder udviklerne frem til innovative løsninger.

Som udvikler er udviklingsmulighederne mange. Der er hele tiden nye systemer og funktioner, man kan lære at bruge. Hos CompanYoung har udviklerne mulighed for at tage på kursus for at lære noget nyt. Hvis de for eksempel finder et online kursus, som de mener, de ville kunne lære noget af, har de mulighed for at blive tilkoblet dette. Det samme gør sig gældende med konferencer.

 

 

Hverdagen som udvikler

En typisk arbejdsdag for Thomas

 • Kl. 08: Møde med YoungCRM teamet. Her tales der om nye features, næste uges udvikling af systemet og om eventuelle fejl eller mangler.
 • Kl. 09: Læser Thomas nyheder for at holde sig opdateret og se de nyeste tendenser inden for sit fag.
 • Kl. 09.10: Udvikler nye features til YoungCRM.
 • Kl. 12: Spiser frokost med kollegerne. Her får de snakket og koblet lidt af.
 • Kl. 12.30: Arbejder videre med YoungCRM.
 • Kl. 14: Her lægges de gennemtestede features live, og inden da sikrer Thomas sig, at alt fungerer, som det skal.
 • Kl. 16: Har Thomas fri

Typiske arbejdsopgaver

 • Programmering af kundesites
 • Udvikling af systemer
 • Teknisk sparring
 • Brief med projektleder
 • Udviklingsmøder
 • Vedligeholdelse af bl.a. Elevplads.dk, Praktikservice
  og Careerprotal
 • Drift af sites og systemer
 • Rettelser til lancerede websites
CompanYoung ApS
Vestre havnepromenade 1B 3.Sal
9000
Aalborg