Læs historierne fra tidligere praktikanter

Praktik – Studiejob – Praktik – Fuldtid

“Jeg blev kastet ud i det og greb det med åbne arme. Samtidigt var det også super fedt, at have så stort et ansvar og virkelig føle sig som en meget vigtig brik i et stort puslespil.”

Line Line

Line Steffensen

Project Manager

28 25 81 96

ls@companyoung.dk

LinkedIn

 

Hvad lavede du i din praktikperiode?

Jeg sad som Project Manager i min praktikperiode hos CompanYoung. Som Project Manager havde jeg ansvaret for en del kunder og cases og havde derfor rigtig mange bolde i luften. Det var mit ansvar at følge kunden til dørs med de produkter der skulle produceres og igangsættes samt økonomien deri. Jeg satte dagsorden og var både tæt på kunden, men også på de dygtige specialister, som der er i CompanYoung, hvilket var rigtig spændende. Jeg har før været i praktik og ansat som studentermedhjælper hos CompanYoung, hvorfor jeg kendte dem inden jeg var i praktik som Project Manager, men der var kæmpe forskel på de to praktikperioder. I den første periode var jeg en del af specialisterne, hvor jeg i anden periode sad som Project Manager og var tættere på kunderne og alt planlægning og koordinering med dem.

Hvad var det fedeste ved dit praktikophold?

At jeg blev kastet ud i det og greb det med åbne arme. Samtidigt var det også super fedt, at have så stort et ansvar og virkelig føle sig som en meget vigtig brik i et stort puslespil. Yderligere var der ikke to dage, som var ens og der var altid drøn på, hvilket var super motiverende.

Til sidst skal der naturligvis nævnes at det fedeste også var at gå fra at være praktikant til studentermedhjælper og til den dag i dag, at sidde som fastansat i stillingen Project Manager.

Hvad var den største udfordring?

Den største udfordring var i starten, hvor jeg var ude på én af mine første produktioner, som bl.a. kunne være at optage en brandingvideo, på fotosession osv. Her skulle jeg virkelig tage mod til mig og gå ind til det med åbne arme og forsøge at få tankerne væk fra hvor stort et ansvar der lå på mine skuldre for at det kunne spille max, men i stedet bare lade det være naturligt og give den gas – så kommer det hele af sig selv.

Et godt råd til andre studerende?

Grib chancen og ta’ den! Du er garanteret et fedt praktikprogram og det er egentlig kun dig selv som sætter grænser for dit ophold i forhold til hvor meget du gerne vil prøve og hvor meget du gerne vil udvikles – både på det faglige plan, men også på det personlige plan. Du kommer til at være i en virksomhed i et ungt miljø med det fedeste fællesskab!

Et praktikophold der, udmøntede sig i fastansættelse

“Jeg fik reelle opgaver med betydning, som gjorde det mere udfordrende, end hvis man kun blev tildelt småopgaver”

 

Christian er udvikler og altid i gang Christian John Schmidt er developer hos Companyoung

Christian John Schmidt

Senior Developer

CSC@companyoung.com

LinkedIn

Hvordan vil du beskrive dit praktikophold?

“Lærerigt. Det var lærerigt at blive en del af en virksomhed, hvor man ikke bare var en praktikant, men en medarbejder på lige fod med andre kollegaer, hvilket gjorde det nemmere at udvikle sig. Jeg fik reelle opgaver, der havde betydning, som gjorde det mere udfordrende, end hvis man kun blev tildelt småopgaver. Kollegaerne hos CompanYoung gav også et godt indtryk, da man altid mødte ind til smil og højt humør, selv når der var meget at lave.”

Hvad var det fedeste ved dit praktikophold?

“At blive udfordret fagligt. Min første opgave var at hjælpe til med udviklingen af et system, som var skrevet i et andet programmeringssprog end jeg var vant til. Det gav nogle udfordringer i starten, men med god sparring fra kollegaerne blev jeg hurtigt klædt på til opgaven.”

Hvad er det mest interessante du laver nu?

“Jeg har overtaget udviklingen af vores JobAPI, som skal gøres klar til at kunderne selv kan varetage deres portaler. Derudover skal systemet også udvikles med nye funktioner og gøres mere brugervenlig. I denne proces er der en del udvikling som jeg sidder med for tiden.”

Var der noget, du manglede i din praktik?

“Nej, det var en god praktikperiode, som jeg fik en hel del ud af fagligt. Med en fastansættelse efter end praktikperiode kunne det jo nærmest ikke have gået meget bedre.”

Fra deltid til praktik – og nu fuldtid

“Det fedeste ved praktikken var nok at få lov til at lave en app og at der generelt var så frie tøjler. Der var meget frihed til at skabe en masse fed grafik.”

 

Hvilke forventninger havde du til praktikken?

“Jeg havde deltidsjob hos CY inden, jeg startede i praktik, så mine forventninger til opgaver var, at jeg kunne få mere ansvar og komme til at sidde med nogle større opgaver.”

Hvordan er det at være i praktik hos CY?

“Det er fedt, at man bliver vist tillid og ikke bliver set over skulderen hele tiden. Man har en del frihed i forhold til de forskellige opgaver. Det er et ungt team, man indgår i, og der er et super godt fællesskab.”

Hvad har du fået ud af at være i praktik hos CY?

“Et job! Jeg fik, i forhold til egne iværksætterdrømme, svar på mange af de spørgsmål, jeg havde i forhold til hele iværksætterprocessen. Det har været utrolig lærerigt at observere, hvordan andre unge udlevede deres iværksætterdrøm, og lære deraf.”

Hvad var den største udfordring?

“Det kunne godt være lidt af en udfordring med det store ansvar, som fulgte med de store cases, man blev sat på. Ansvaret hvilede pludselig på ens skuldre, og det man lavede skulle sidde lige i skabet.”

Mads Egmose - Grafisk Designer hos Companyoung Mads Egmose - Grafisk Designer hos Companyoung

Mads Egmose

Designer

me@companyoung.com

LinkedIn

Fra praktik til fastansættelse

“Der er mange veje at gå i praktikperioden, men jeg valgte CompanYoung, da jeg her havde mulighed for at prøve kræfter med ‘den virkelige verden’ i en ung virksomhed.”

 

Hvad lavede du i din praktikperiode?

“Jeg udviklede hovedsagligt systemer, hvor jeg selv stod for opbygning af moduler og for at gennemtænke hele datastrukturen—det har været rigtig fedt at have så meget ansvar. Som praktikant får man også tilknyttet en mentor, som man altid kan sparre med om opgaverne.”

Hvad har du fået ud af at være i praktik hos CompanYoung?

“Jeg har fundet ud af, hvordan en virksomhed og erhvervslivet rent faktisk fungerer—lige fra kunden ringer, til de står med det endelig produkt i hånden. Men det har samtidig været en udfordring, at man skal vide, hvordan en virksomhed fungerer, inden man for eksempel kan programmere et økonomisystem, som jeg skulle.”

Hvad var det fedeste ved praktikperioden?

“Der er et super godt fællesskab hos CompanYoung, og jeg fik meget ansvar—jeg var ikke ‘bare’ i praktik; jeg var på arbejde.”

Var der noget, du manglede i den praktik?

“Nej—det var en rigtig god praktikperiode, og jeg må have gjort et godt indtryk, for jeg er i dag fastansat som udvikler.”

Fra praktik til “Årets unge håb 2014”

“Jeg havde inden min praktikperiode en klar fornemmelse af, hvad jeg gerne ville have ud af praktikken, og jeg havde dermed også en forventning, om at CompanYoung kunne hjælpe mig i den rigtige retning.”

 

Hvad var dine forventninger til praktikken?

“Da jeg startede i praktik hos CompanYoung, havde jeg en forventning om, at jeg ville få lov til at sidde med mine egne cases og kunder for på den måde at få mest muligt ud af min praktik. Jeg forventede generelt at få en masse ansvar og ikke bare være hende praktikanten, der skulle lave kaffe og hente papir i printeren.”

Levede CompanYoung op til dine forventninger?

“CompanYoung levede i den grad op til mine forventninger. Jeg blev fra dag ét kastet ud i tingene på lige fod med de øvrige projektledere i teamet. Jeg fik mine egne kunder og cases lige fra starten. Det var super fedt at få så meget ansvar, og jeg lærte sindssygt meget af bare at blive kastet ud i tingene. Som praktikant i CompanYoung er du ikke bare praktikant—du er medarbejder på lige fod med alle andre i virksomheden. Der er en helt speciel stemning i CompanYoung, som jeg ikke tror, du finder andre steder, hvorfor jeg er enormt glad for at kunne fortsætte som en fast del af teamet i CompanYoung, efter min praktikperiode sluttede.”

Hvordan vil du beskrive en typisk dag i praktik?

“Travl, lærerig og spændende. Du bliver en del af en virksomhed, hvor der altid er noget at se til og hvor du hele tiden lærer noget nyt. Du kommer aldrig til at kede dig—for der er ikke to dage, der er ens.”

Et godt råd til andre studerende?

“Spring ud i det og ha’ altid ja-hatten på! Du får allermest ud af din praktik ved at prøve tingene selv. Vær’ ikke tilbageholdende, og opsøg selv arbejde. Du kan ikke forvente, at alt bliver serveret for dig, så hvis du vil have noget ud af praktikken, må du selv gøre en indsats.”

Josefine Mathiasen - CompanYoung Josefine Mathiasen - CompanYoung - Project Manager

Josefine Mathiasen

Project Manager

28 83 28 09

jm@companyoung.com

LinkedIn

CompanYoung ApS
Vestre havnepromenade 1B 3.Sal
9000
Aalborg