Pressemeddelelse:

CompanYoung investerer i Cand (tidl. Invido)

Kevin Rebsdorf

Af Kevin Rebsdorf

8. juni 2017

Pressemeddelse:

For fem måneder siden præsenterede Aalborg virksomheden, CompanYoung, et nyt rekordregnskab og løftede sløret for internationale vækstplaner. CompanYoung er markedsledere indenfor tiltrækning og rekruttering af unge medarbejdere. Nu investerer de i en fremadstormende Aarhus baseret iværksættervirksomhed med to nordjyder ved roret. Virksomheden hedder Cand og specialiserer sig i rekruttering af studerende.

En stærk investering

Daniel Birkholm, CCO og Co-Founder i CompanYoung, er glad og ser investeringen som en stærk tilføjelse til produktpaletten i CompanYoung koncernen.

”Cand har opbygget et kvalitetskoncept, der sikrer tryghed og fleksibilitet i ansættelsen for studerende og virksomheder. Deres leje-koncept er en ny værdiskabende service i markedet. I et investeringsperspektiv ser vi også et koncept, der matcher vores produktportefølje utrolig godt. Vigtigst af alt er konceptet skalerbart og passer ind i vores vækstplaner for i ind- og udland” – Daniel Birkholm

En værdifuld niche

Cand oplever en stor interesse fra virksomheder, som gerne vil have dygtige studerende i forretningen. Casper Skjold Nielsen, Partner i Cand, fortæller nøglen til den nuværende succes er, at de er specialister i en niche, og de har formået at skabe et koncept, der gør ansættelse af studerende ekstremt nemt. Samtidigt skaber de et miljø, som er attraktivt for studerende at være en del af.

”Konkret tilbyder vi virksomheder, at leje unge talentfulde studerende. Konceptet er super enkelt for virksomhederne, som ikke skal bruge tid på hverken jobannoncering, employer branding, en lang rekrutteringsproces, administration eller lignende. Vi sørger nemlig for at finde den helt rigtige studerende til virksomheden, som vi screener, ansætter og udvikler. For at tiltrække dygtige studerende driver vi et business academy for studerende, hvor vi forbereder de studerende på, hvordan de arbejder værdifuldt og professionelt.” – Casper Skjold Nielsen

Cand.Merc.Iværksættere

Cand blev stiftet i 2015 af de to Cand.Merc.Iværksættere, Martin Lie & Casper Skjold Nielsen fra Aarhus Universitet, Business and Social Sciences (BSS). De startede Cand allerede under studiet. Virksomheden er udsprunget fra deres egne oplevelser som studerende og fra tidligere arbejde med relations bygning mellem studerende og virksomheder.

Både Martin og Casper har arbejdet mange timer i og udenfor Cand for at få økonomien til at hænge sammen de første år. Men i starten af 2017 gik de to iværksættere allin, hvorefter virksomheden for alvor har fået medvind i sejlene.

Skaber win-win for studerende og virksomheder

Christiansborg og erhvervslivet udtaler sig ofte om behovet for at matche akademikere med behovene i små og mellemstore danske virksomheder (SMV’er). Statistiker fra bl.a. Rambøll Management Consult viser endda, at SMV’er vokser med 6 medarbejdere i forlængelse af ansættelsen af deres første akademiker. Desværre viser tallene også, at det er et fåtal af SMV’erne, der faktisk ansætter en akademiker. Martin Lie fortæller, at det netop er denne udfordring, som Cand er med til at løse.

”Vi oplever, at vi har en vigtig rolle ift. at nedbryde barriere mellem virksomheder og studerende. Vi hjælper virksomhederne med at forstå mulighederne med studerende og navigere i junglen af uddannelser. Samtidigt åbner vi de studerendes perspektiv for udviklingsmulighederne og ansvaret, der følger med arbejdet i små og mellemstore virksomheder.”  – Martin Lie

Rulles ud i resten af landet

De næste 12 måneder bruges på at rulle Cand ud i resten af landet. Herefter kigger de unge iværksættere mod udlandet.

Fakta om Cand:

  • 250 studerende screenet til dato
  • 60 studerende er en del af Cand.Business.Academy pr. 1 maj 2017
  • 30 virksomheder og studerende blev matchet fra august til december 2016, hvoraf størstedelen af virksomhederne aldrig har brugt studerende
  • 01.08.2017 er datoen, hvor Cand opstarter samarbejder med Aalborg og Syddansk Universitet
  • Læs mere på www.cand.dk

Fun fact

Cand har i konceptets ånd kun ansat studerende til at varetage alle interne opgaver. Dette er lige fra sociale medier, bogføring, projektstyring, markedsføring til administration.

Kontakt mig

Har du lyst til at vide mere om dette emne, så kontakt mig

Kevin Rebsdorf

Kevin Rebsdorf

CEO & Co-Founder

22 28 23 21

kevin@companyoung.com

LinkedIn

Tilmeld vores nyhedsbrev

Har du lyst til at modtage seneste nyheder om tiltrækning- og rekruttering af unge?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, bliv inspireret og vær altid opdateret på viden om generation YZ.

Lignende blogindlæg

Kevin Rebsdorf

Om forfatteren

Kevin Rebsdorf

+45 22 28 23 21 kevin@companyoung.com

Kevin Rebsdorf er CEO i CompanYoung A/S, og var med til at etablere virksomheden tilbage i 2009. Kevin har igennem tiden prøvet kræfter med alle facetter af virksomheden, og har oparbejdet et indgående kendskab til markedet, generation Y og CompanYoungs produkter.

CompanYoung ApS
Vestre havnepromenade 1B 3.Sal
9000
Aalborg